NE, TO NI LADIJSKI KONTEJNER!

Poslovni paviljoni so elegantna prostorska rešitev za vse vrste namenov. Ne glede na to ali iščete mobilne, poslovne, pisarniške, gostinske ali modularne paviljone oz. kontejnerje, ste na pravem mestu! Za vas izdelamo edinstvene rešitve glede na vaše zahteve in želje. 

POSLOVNI PAVILJONI, PISARNIŠKI MOBILNI OBJEKTI

IN DIZAJNERSKI KONTEJNERJI PI-MODUL

Poslovni paviljon je idealna rešitev za poslovne, pisarniške, gostinske in mobilne objekte, s katerimi boste izstopali. Ne glede na to ali potrebujete personalizirane rešitve na ključ ali standardne rešitve, mobilne ali fiksne – izdelamo točno to, kar potrebujete.


Poslovni paviljon niso le stene in streha nad glavo, ampak je v prvi vrsti funkcionalni prostor, kjer s sodobnim in hkrati brezčasnim oblikovanjem ter kreativnimi in tehničnimi rešitvami dajemo prostoru dodano vrednost, elegantnost in moderno rešitev.

Svetloba, prostornost in eleganca ustvarjajo stimulativno in uspešno poslovno okolje tako za zaposlene kot tudi stranke.

Poslovni paviljon, produkt podjetja Pi-Modul, je odgovor za hitro postavljen montažni poslovni prostor. Odlika koncepta je v modularnosti izdelave, možnosti prilagajanja zahtevam stranke in sistemsko rešeni detajli. Paviljon ne potrebuje gradbenih del, postavljen je lahko kamor koli, za vselitev pa je pripravljen v le nekaj dneh.

Naročniku zagotavljamo celovito izvedbo, kakovost, personalizacijo glede na potrebe naročnika in kar je najbolj pomembno, objekti so v skladu s slovensko zakonodajo in gradbenimi predpisi. Objekt ima tudi vso potrebno dokumentacijo, da se klasificira kot “Proizvod dan na trg kot celota”. Ponujamo in izvajamo rešitve za katerimi stojimo tako iz vidika kakovosti kot iz vidika strokovnosti. 

Koncept izdelave zajema kompletno izvedbo vključno z izvedbo potrebnih notranjih inštalacij.

Pri izdelavi in dobavi poslovnih paviljonov partnersko sodelujemo s podjetjem Via Design d.o.o., ki ponuja standardizirane rešitve na področju mobilnih-poslovnih objektov. 

SVETLOBA

Koncept in zasnova omogočata odprtost in bogat prehod naravne svetlobe v objekt.

PROSTORNOST

Premišljena postavitev elementov in notranje opreme ustvarita prijeten prostor za delo in sprostitev.

ELEGANCA

Kreativne in tehnične rešitve skupaj s prefinjenim smislom za detajle pričarajo neverjetno eleganco objekta in prostorov.

Kontaktirajte nas in pridobite informativno ponudbo

Še danes si zagotovite informativno ponudbo na podlagi vaših zahtev in želja. Izpolnite kontaktni obrazec in stopite korak bližje k vaši elegantni prostorski rešitvi.

NAMEMBNOST
PROSTOR UPORABE
PREDNOSTI
 • Pisarna – mobilna ali fiksna
 • Zunanji poslovni prostor
 • Recepcija
 • Gostinski lokal
 • Razstavni in oglaševalski prostor
 • Sprejemnica
 • Trgovina
 • Apartma
 • Parkirišča
 • Terminali
 • Marine
 • Gradbišča
 • Zasebna zemljišča
 • Nakupovalna in trgovska središča
 • Turistična središča
 • Poslovna zemljišča
 • Hitra izdelava in postavitev
 • Prihranek časa in denarja
 • Elegantna rešitev
 • Kakovost in profesionalnost
 • Možnost naknadne prestavitve objekta
 • Postavitev objekta na kateri koli lokaciji
 • Stimulativno in uspešno poslovno okolje
 • Modularna izvedba

GLAVNE LASTNOSTI

DIMENZIJE

Najpogostejše zunanje dimenzije konstrukcij so običajno 3m x 6m x 3m (šxdxv). Notranje pa 2,8m x 5,8m x 2,7m. 

Konstrukcije lahko popolnoma prilagodimo željam stranke. Maksimalna širina je 4m (večja širina predstavlja izzive pri prevozu), dolžina pa se lahko giblje od 4m do 8m. 

Vse konstrukcije je možno med seboj sestavljati in na ta način ustarjati večje prostore. Sestavljajo se lahko tako po dolžini kot tudi širini in višini.

SESTAVA

Konstrukcija objekta je samonosna, jeklena varjena, barvana in tako zaščitena pred zunanjimi vplivi. Objekt stoji na kovinskih nogicah in je dvignjen od tal.

Stavbno pohištvo je toplotno izolativno, ALU sistem nemškega proizvajalca Schuco, ki nudi številne rešitve zasteklitev in odpiranj. Od fiksnih do panoramskih drsnih sten, fasadnih sistemov itd. 

Fasadni ovoj je iz PIR 80mm gladkih sendvič panelov, ki ne samo da so izolativni in dajejo objektu moderen videz, temveč so tudi požarno varni ( B-s2, d0; EI30min).  Notranje obloge zaradi samega izgleda panelov niso potrebne. Toplotna prehodnost ovoja objekta je 0,28W/m2K.

Tla so sestavljena iz kovinske konstrukcije, PIR 80mm sendvič panelov, za dodatno trdnost pa je gor privijačena vodoodporna vezana plošča.  

Streha je izolirana s PIR 80mm sendvič paneli, zatesnjena s sika folijo.

Dodatne fasadne obloge se običajno uporabljajo v namen popestritve izgleda in poskrbijo, da objekt izstopa. Običajno se v ta namen uporabljajo lesene dekorativne obloge ali pa kovinske mreže. Objekt prilagodimo tako, da se sklada z vašo celostno grafično podobo.

BARVE

Fasadni paneli so na eni strani antracit, RAL 7016, na drugi pa beli, RAL 9002. To se je po naših izkušnjah izkazalo kot najboljši primer. Tako se pri postavitvi objekta izbira ali bo not siv in zunaj bel ali obratno. 

INSTALACIJE

Objekt je možno opremiti z vodovodnimi in elekro instalacijami, zato je primerna rešitev tudi za gostinske ali bivalne namene.

CENA

Okvirne cene naših objektov se gibljejo med 800 in 1200€/m2, odvisno od izvedbenih detajlov (sistema zasteklitve, izbire fasade/oblog, inštalacij, razsvetljave…).

KAJ PA DOKUMENTACIJA?

z uvedbo novega Gradbenega zakona se je pojavila nova oblika objekta in sicer objekt-proizvod, dan na trg kot celota, ki velja za nezahtevni objekt.  To pomeni, da je zanje treba pridobiti gradbeno dovoljenje (za nezahtevni objekt) ter prijaviti začetek gradnje (postavitve).

PROIZVOD OBJEKT

Proizvod, kot celota dan na trg pomeni, da proizvajalec na trg daje celoten proizvod-objekt in ne posameznih konstrukcijskih in drugih sestavnih elementov objekta.  Za vse  elemente in celoto mora proizvajalec zagotavljati skladnost s predpisi.

Kot proizvod-objekt, se ne bo mogel šteti objekt, če bo investitor posameznemu proizvodu-objektu dodajal elemente, ki niso sestavni del celote in jih proizvajalec skupaj s svojim proizvodom ni preverjal in zanje torej ne more prevzemati odgovornosti kot npr. predhodno betonirani temelji ali naknadno vgrajene inštalacije.

SKLADNOST Z GRADBENOTEHNIČNIMI PREDPISI

Ker se ti proizvodi uporabljajo kot objekti, morajo le-ti zagotavljati enako mero varnosti pri uporabi, kot klasično grajen objekt, zato uredba določa, da morajo proizvodi-objekti glede na namen uporabe in lokacijo postavitve izpolnjevati tudi zahteve gradbenotehničnih predpisov.

Minimalna toplotna prehodnost ovoja za nestanovanjske stavbe je 0,35W/m2K (Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbahPriloga 1)

Minimalna požarna varnost oblog zunanjih sten za objekte nižje od 10m s klasifikacijo 12112-Gostilne točilnice in restavracije ter objekte 122-Poslovne in upravne stavbe je D-s3, d2 (Tehnična smernica str. 32) in razreda požarne odpornosti EI30 (str. 29)

IZJEME

Različna vozila (npr. avtodomi, bivalne prikolice), ki so samo parkirana na določenem mestu ali v prostoru odloženi proizvodi (npr. ladijski kontejner), za postavitev katerih se ne uporablja gradbenih, zaključnih gradbenih ali inštalacijskih del (npr. se ne izkopava ali utrjuje površina za postavitev, ne gradi priključkov do teh »objektov«, ne dodaja nobenih novih inštalacij ali odprtin itd.) niso objekti, kot jih definira GZ.


Za podrobnejša pojasnila, klasifikacije in stvari, na katere mora biti pozoren investitor je Ministrstvo za okolje in prostor izdalo poseben dokument:

 PROIZVOD-OBJEKT Pojasnilo Ministrstva za okolje in prostor.pdf

Kontaktirajte nas in pridobite informativno ponudbo

Še danes si zagotovite informativno ponudbo na podlagi vaših zahtev in želja. Izpolnite kontaktni obrazec in stopite korak bližje k vaši elegantni prostorski rešitvi.

 • Vse
 • Poslovni paviljoni